Halk'a Hizmet Hakk'a Hizmettir
[email protected]

“İnsanların en hayırlısı İnsanlara en faydalı olandır” anlayışıyla kapımız daima herkese açık olacaktır

MTTB'ye Gönül Vermiş İki Cumhurbaşkanı Meclis Başkanı Başbakan ve İsmail Emrah Karayel Birlikte

Meclis Başkanı Sayın İsmail Kahraman ve Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel

Teşekkürler İstanbul Teşekkürler Türkiye İlk Günkü Aşkla Durmak Yok Hizmete Devam

Karayel'in Zeytin Dalı Operasyonu hakkında TBMM Dergisine röportajı
 
Karayelin-Zeytin-Dali-Operasyonu-hakkinda-TBMM-Dergisine-roportaji
AK Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel TBMM Meclis Haber Dergisi'ne, Zeytin Dalı Operasyonu ile ilgili röportaj verdi.

İsmail Emrah Karayel, “Zeytin Dalı Operasyonu’ndan önce, Suriye’deki insani krizin başlamasından bu yana Türkiye, sürecin demokratik şekilde çözülmesi, Suriye’nin toprak bütünlüğünün korunması için çok uzun süredir diplomatik temaslar yürüttü ve görüşmeler yaptı.” diyerek sözlerine başladı.

Karayel, “Zeytin Dalı Operasyonu aslında bir sürecin sonu.” dedi. Karayel, sözlerini şöyle sürdürdü: “Gelinen noktada önce DEAŞ’ı oluşturup sahaya süren emperyalistler sonra bölgeyi DEAŞ’tan temizleme bahanesiyle PYD/PKK, YPG gibi örgütleri bölgeye transfer edip silahlandırarak hem Suriye’nin toprak bütünlüğü hem de Türkiye’nin güvenliği açısından ciddi tehdit oluşturdular. Maalesef ABD gibi NATO da müttefik olduğumuzu düşündüğümüz bir ülkenin dört bin tırı geçen silah desteği ile birlikte bu süreç başka bir şekilde ilerlemeye başladı ve müzakereler kifayetsiz kaldı” diyen Karayel, “Sayın Cumhurbaşkanımızın da birkaç kez açıkladığı üzere ABD’nin başkan seviyesinde verdiği taahhütlerinin bile yapılmadığını gördük. Türkiye bu durumda operasyona başlamak durumunda kaldı.” şeklinde konuştu.

Karayel, “Birinci önceliğimiz bölgeyi terör örgütlerinden temizlerken en az şehidin verilmesi, en az yaralının, gazinin olması ama bununla birlikte yapılması gerekenlerin de yapılması.” dedi. Zeytin Dalı Operasyonu’nun gidişatını da değerlendiren Karayel, “Öncesinde çok ciddi bir çabanın sarf edildiği süreç, operasyonu gerçekleştiren, canlarını feda etmeyi göze alan kahraman Mehmetçiğimiz sayesinde gayet iyi ilerliyor. Şehitlerimiz Rablerine kavuştular ve biz inanıyoruz ki Peygamber Efendimize komşu oldular, ayrıca gazilerimiz var; gazilik bu dünyada kavuşulabilecek en yüksek makam.” dedi.

“Operasyon bazen yurt dışı parlamenterler tarafından soruluyor.” diyen Karayel, “Biz de ülkemizin sınır güvenliği açısından önemini ve gerekçesini anlatıyoruz.” şeklinde konuştu. Karayel, “Ayrıca, tabii burada ifade etmek istediğim önemli bir husus, terörle mücadelede üzerimize düşen görevi yerine getirmeye hazırız denmesine rağmen DEAŞ bahanesi ile PYD/PKK,YPG’nin müttefik dediğimiz ülkeler tarafından silahlandırılması.” dedi. Karayel sözlerini şöyle sürdürdü: Aslında oyunun çok farklı olduğunu biliyoruz. 15 Temmuz’da sergilenmek istenilen Türkiye’yi bölme stratejisinin belki de gerçekleşmemesi ile birlikte bir sonraki hamlesi olarak ortaya çıkacak bir şeyi bu harekâtla Türkiye önlemiş oluyor. Türkiye’miz, Türk ordusu marifeti ile bu planları bozmaktadır. “Biz çok kadim bir devletiz.” diyen Karayel, “Bizim coğrafyamız kolay bir coğrafya değil, güçsüzlere ve zayıflara da müsaade eden bir coğrafya değil, tarihte nasıl güçlü olduysak bundan sonra da güçlü olacağız ve oyunları başladıkları gibi bitecek.” dedi ve ekledi: “Sonuçta bu süreç Afrin Operasyonu ile birlikte bölgede hayatın normale dönmesini Afrin ve çevresinden ayrılmak zorunda kalmış insanların tekrar yurtlarına dönmesini sağlayacak bir süreç.”

“Tabii Türkiye sınırındaki bölgelerin terörden arındırılması çerçevesinde Afrin ’den sonra Membiç ve Fırat’ın doğusu ile ilgili Türkiye’nin planları olduğunu, konuyla ilgili çalışmalar yapıldığını en üst düzeydeki açıklamalardan biliyoruz.” diyen Karayel; Türkiye, Rusya ve İran konferansında da güzel bir netice alındı, Türkiye’nin diplomatik çabaları ile bu neticeye ulaşıldı.” dedi. Karayel, “Suriye konusunda AB, Rusya ve ayrıca komşumuz İran gibi ülkeleri de kapsayan görüşmeler neticesinde hem sahada askerî alanda, hem diplomatik alanda başarı elde ediliyor.” diyerek sözlerine devam etti. “KPK Türkiye Başkanlığı olarak Avrupa Parlamentosunu ziyaret ederek iki yıldan uzun bir süredir gerçekleştirmediğimiz toplantımızı da gerçekleştireceğiz” diyen Karayel, “Çukur eylemleri esnasında Avrupa parlamentosundaki dayatmalardan dolayı onlardan kaynaklı toplantı olmamıştı. Ayrıca 15 Temmuz’dan sonra da Avrupa parlamentosu tarafından KPK Avrupa kanadı olarak bir ziyaret de olmadı; bunu buradan ifade etmek istiyoruz.” dedi. Karayel, “Biz yapıcı mesajlarla birlikte bir ziyaret gerçekleştireceğiz.

Gördüğümüz kadarıyla en önemli gündem “Zeytin Dalı Operasyonu” olacak.” dedi. Türkiye-Avrupa Birliği Karma Parlamento Komisyonu Eş Başkanı İsmail Emrah Karayel, “Aslında biz muhataplarımıza ve Avrupa Parlamentosundaki tüm milletvekillerine birer mektup ve bilgi notu ile bu operasyonun niye yapıldığını, amacının ne olduğunu ve süreci detaylı şekilde anlattık. Maalesef orada yine görüyoruz ki PYD/PKK, YPG, FETÖ gibi terörist gruplar birleşerek sanki harekâtta sivillere ve çocuklara yönelik bir katliam varmış gibi algı operasyonları yapıyorlar. Muhataplarımıza bunun böyle olmadığını ve süreci ayrıca anlatacağız.” diyerek sözlerini tamamladı.

5 Mart 2018

İlgili Resimler