Halk'a Hizmet Hakk'a Hizmettir
[email protected]

“İnsanların en hayırlısı İnsanlara en faydalı olandır” anlayışıyla kapımız daima herkese açık olacaktır

MTTB'ye Gönül Vermiş İki Cumhurbaşkanı Meclis Başkanı Başbakan ve İsmail Emrah Karayel Birlikte

Meclis Başkanı Sayın İsmail Kahraman ve Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel

Teşekkürler İstanbul Teşekkürler Türkiye İlk Günkü Aşkla Durmak Yok Hizmete Devam

Karayel, ABD'de seçimleri izledi: Türkiye olarak ABD'de taklit ediliyoruz
 
Karayel-ABDde-secimleri-izledi-Turkiye-olarak-ABDde-taklit-ediliyoruz

ABD’deki başkanlık seçimlerine 4-10 Kasım 2016 tarihleri arasında gözlemci olarak katılan AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel, "Trump’ın sloganlarından birisi de sessiz çoğunluğun sesiydi. Bu, aslında bizim Türkiye’de ki slogandan etkilendiklerini gösteriyor, Türkiye olarak Amerika’da da taklit ediliyoruz" dedi.

AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel, memleketi Kayseri’de Yeni Sanayi Sitesi’nde açılan Mercanlar Otomotiv’in açılış törenine katıldı. Burada, gözlemcisi olduğu ABD seçimlerine dair açıklamalarda bulunan İsmail Emrah Karayel, yeni Başkan Trump’ın seçim sloganlarından biri olan ’Sessiz çoğunluğun sesiyiz’ söyleminin, Türkiye’den örnek alındığını savundu. Amerika’nın, bu yönüyle Türkiye’yi taklit ettiğini dile getiren Karayel, Trump’ın kabinesinde bulunan isimlerin, FETÖ/PDY terör örgütü lideri Fethullah Gülen’e dair açıklamalarının, gelecek dönemde Amerika-Türkiye ilişkilerinin ivmesini yükselteceğini belirtti.

Karayel, "Trump’ın sloganlarından birisi de sessiz çoğunluğun sesiydi. Bu, aslında bizim Türkiye’de ki slogandan da etkilendiklerini gösteriyor. Türkiye olarak Amerika’da da taklit ediliyoruz. Devam eden süreç içerisinde çeşitli protestoların olduğunu görüyoruz ama bu zaman içerisinde herhalde ortadan kalkacak. Trump’ın seçilmesinden sonra ekibinin yaptığı açıklamalar var. Onların yaptığı açıklamalar Türkiye’nin tezlerine yaklaştığını gösteriyor.

Özellikle FETÖ ile ilgili ana kabinesinde bulunanların yaptığı açıklamalar var. İnşallah bu tutumun devam edeceğini düşünüyoruz. Böyle olursa Türk Amerikan ilişkilerinde belki son dönemlerde yaşanmakta olan gerginliğin yerini çok yumuşak havaya bırakacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

Amerika’daki seçimler öncesinde yaptıkları görüşmelerde 15 Temmuz’un Türkiye’ye etkilerini anlatma fırsatı bulduklarını kaydeden Milletvekili Karayel, Trump’ın zaferine dair şunları söyledi:

"Seçim öncesinde birkaç gün boyunca gerek görüşmeler ve gerek brifinglerle süreci biraz daha değerlendirme imkanımız oldu. Demokratlardan parti üyesi ve senatörlerle görüştük. Cumhuriyetçilerle de aynı şekilde görüşmeleri yaptık. Bu görüşmelerde hem seçimlerle ilgili onların görüşlerini aldık hem de biz, Türkiye’de özellikle bu FETÖ’ye karşı yapılan operasyonlarla ve Türkiye’nin güneyindeki operasyonlarla ilgili görüşlerimizi anlattık. Görüştüğümüz senatörlerin bir kısmı Amerikan kabinesinde görev alacak. Dolayısıyla daha önce de yapılan görüşmelerle birlikte yapılan değerlendirmeler Türkiye’nin ve Amerika’nın Trump sonrasında yapılacak olan Amerikan politikalarına etki edecek görüşmeler oldu.

Amerika’da demokratlar medya yoluyla insanları bazı konularda yönlendirmeye çalışırken biraz kendilerini kandırmışlar. Bu, ortaya çıktı. Herkes için çok büyük bir sürpriz oldu ama demokratlar içinde bir sürpriz olduğunu gördük. Neredeyse bütün tahmin şirketleri yanılmış oldu. Bu, bir kez daha gösteriyor ki sizin medyada ne söylediğiniz değil, milletin ne düşündüğü önemli."

"Amerika’dan gelen ilk açıklamalar lehimize"
Seçimden sonra yapılan açıklamaların Türkiye’nin lehine olduğunu da sözlerine ekleyen Milletvekili Karayel, "Biliyorsunuz ki seçimlerden önce Adalet Bakanımız Bekir Bozdağ, Amerikan Adalet Bakanıyla görüşmüştü. İlerleyen süreç içerisinde terör örgütü lideri ile ilgili hukuki sürecin gerçekleşmesi gerektiğini biliyoruz. Sözlere değil, neler yapıldığına bakmak lazım. Ama ilk açıklamalar bizim lehimize. Bu da bize umut veriyor" diye konuştu.

12 Kasım 2016

İlgili Resimler