Halk'a Hizmet Hakk'a Hizmettir
[email protected]

“İnsanların en hayırlısı İnsanlara en faydalı olandır” anlayışıyla kapımız daima herkese açık olacaktır

MTTB'ye Gönül Vermiş İki Cumhurbaşkanı Meclis Başkanı Başbakan ve İsmail Emrah Karayel Birlikte

Meclis Başkanı Sayın İsmail Kahraman ve Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel

Teşekkürler İstanbul Teşekkürler Türkiye İlk Günkü Aşkla Durmak Yok Hizmete Devam

Karayel, AB Karma Parlamento Komisyonu Başkanı seçildi
 
Karayel-AB-Karma-Parlamento-Komisyonu-Baskani-secildi
Kayseri Milletvekili AK Parti MKYK Üyesi ve Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı İsmail Emrah Karayel, Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonunun Başkanı olarak seçildi.

1963 yılından beri Türkiye-AB ortaklığının demokratik denetim organı olarak düşünülen ve Ankara Anlaşması’nın 27. maddesi uyarınca oluşturulmuş türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonunun başkanlığına iktidar ve muhalefet partilerinin 18 üye milletvekilinin tamamının oyunu alarak seçilen Karayel, üyelere teşekkür etti ve şunları söyledi:

Türkiye Avrupa Birliği Karma Parlamento Komisyonu olarak Avrupa Birliği Uyum Komisyonu ve diğer komisyonlarımızla birlikte bizim de üzerimize düşen hem ülkemize hizmet etmek hem de Avrupa Birliğindeki seçimlerde geçen süreç içerisindeki yavaşlamanın aşılmasını sağlamaktır. Ülkemizin stratejik hedefi olan Avrupa Birliğine tam üyelik kapsamında bizim de yapmamız gereken çalışmalar için 4 ayda bir yapılması gereken toplantıların yapılması konusunda hassasiyetle davranacağız. Mümkün olursa daha kısa sürede toplanmak niyetindeyiz. Komisyonların aktif kullanılması meclisin çalışması anlamında da son derece önemli. Siyasi partilerin iletişiminin ortak doğrunun bulunması anlamında da kıymetli olduğunu düşünüyorum. Dolayısıyla ortak aklın olması Avrupa Birliğindeki muhataplarımıza ortak fikrin iletilmesi bakımından da çok kıymetli. Bu tür çalışmaları yapmaya hep birlikte devam edeceğiz.”

22 Aralık 2017

İlgili Resimler