Halk'a Hizmet Hakk'a Hizmettir
[email protected]

“İnsanların en hayırlısı İnsanlara en faydalı olandır” anlayışıyla kapımız daima herkese açık olacaktır

MTTB'ye Gönül Vermiş İki Cumhurbaşkanı Meclis Başkanı Başbakan ve İsmail Emrah Karayel Birlikte

Meclis Başkanı Sayın İsmail Kahraman ve Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel

Teşekkürler İstanbul Teşekkürler Türkiye İlk Günkü Aşkla Durmak Yok Hizmete Devam

İstanbul’u fetheden Genç Fatih’in torunları 18 yaşında milletvekili
 
Istanbul’u-fetheden-Genc-Fatih’in-torunlari-18-yasinda-milletvekili
AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel, 16 Nisan Cumhurbaşkanlığı Referandumu öncesi Kayseri Kent Haber’e özel açıklamalarda bulundu.

AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel, milletvekili seçilme yaşının 25’den 18’e düşürülmesinin ülke yönetimini daha dinamik bir hale getireceğini söyledi.

”BİZ GENÇLERE KENDİNİZİ YETİŞTİRİN ÜLKE YÖNETİMİNDE SÖZ SAHİBİ OLUN DİYORUZ”

AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel milletvekili seçilme yaşının düşürülmesinin doğru bir karar olduğunu ve dünyanın birçok ülkesinde de bunun uygulandığını belirterek; “Seçilme yaşı biliyorsunuz 25’ti şimdi onu 18 yaşına indiriyoruz. 18 yaş sembolik önemi olan bir yaş ve baktığımızda dünyanın gelişmiş ülkelerinde özellikle Avrupa ülkelerinde zaten uygulanıyor.

Biz eğer 18 yaşındaki insanlara seçme hakkı veriyorsak seçilme hakkı da vermemiz lazım. Başbakanımızda söyledi asıl zor olan seçmek, dolayısıyla seçebilene seçilme hakkı getiriyoruz. Birde bunun gençlere şöyle bir yansıması var; gençler kendinizi iyi yetiştirirseniz, gerekli donanımlara sahip bir birey olarak yetiştirirseniz mecliste bir yeriniz var. Öbür taraftan gençler 18 yaşında milletvekili olma şansınız var kendinizi yetiştirin kültürel, ilmiye, sanatsal birçok dalda yetiştirin ve Türkiye’ye hizmet etmeye hazır olun çünkü bu görev size de her zaman gelebilir.

Baktığımız zaman on sekiz yaşında birçok arkadaşımız var. Milli Türk Talebe Birliği başkanıyım ondan dolayı gençlerle çok sohbet etme şansım oluyor, ben onları kendimden çokta eksik bulmuyorum. Hatta baktığımız zaman kendini çok iyi yetiştirdiği, birçok dil bilen olduğunu, kendi alanında çok daha iyi şekilde kendini yetiştirmiş arkadaşlar görüyorum. Onlarında mecliste bulunması Meclise mutlaka bir şey katacaktır” dedi.

"21 YAŞINDA İSTANBUL'U FETHEDEN FATİH'İN TORUNLARI 18 YAŞINDA MİLLETVEKİLİ OLABİLİR"

Karayel, hayır diyen kesimin bu maddeye neden karşı olduğunu anlamadığını ülke yönetiminin daha genç ve dinamik bir hale geleceğini ifade ederek; “Gençlerin enerjisinin Meclise yansıtılması, onların bakış açısının Mecliste olması yasama faaliyetlerini, kanun yapma faaliyetlerine yansıtılması çok önemli.

Tabii bu demek değil ki referandumdan sonra 600 olacak bu 600 milletvekilinin hepside on sekiz yaşında ki gençlerden oluşacak değil. Bu sembolik eğere sahip bir madde, gençlere olan güvenimizi gösteren bir madde, onlara yanımızda yer olduğunu gösteren Türkiye yönetiminde yerleri olduğunu gösteren tabii ki çeşitli sayılarda gençler meclisimizde bizimle birlikte olacak.

Asıl ben bu maddeye karşı çıkanları anlamakta güçlük çekiyorum. Gençlerin enerjisi ile tecrübeyi birleştirmeden bence sadece fayda doğar. İşte hep lafta biz 21 yaşında İstanbul’u fethederek çağ açıp çağ kapatan Fatih Sultan Mehmet’in torunlarıyız diyoruz ya işte 21 yaşında onu yapmış bizde gençlerimize olan güvenimizi bu anayasa ile yansıtıyoruz” dedi.

”GENÇLER 15 TEMMUZ’DA EN GÜZEL CEVABI VERDİ”

Son olarak Karayel gençlerin AK Parti iktidarı öncesini pek bilmediğini, koalisyon dönemlerinin gençlere doğru ve iyi bir şekilde anlatılması gerektiğini söyleyerek; “Gençler AK Parti iktidarından öncesini bilmiyor. Yani 2002 yılından önce Türkiye’nin içinde bulunduğu konumu bilmiyorlar 99-2001 krizlerini işte yollarda çekilen sıkıntıları, hastanede çekilen sıkıntıları bilmiyorlar. Dolayısıyla birazda gençliğin vermiş olduğu o ruh haliyle AK Parti bunca sene iktidarda ona muhalif olalım gibi bir yaklaşımla sürece yaklaştığı konusunda çeşitli fikirler vardı ama bunların hepsinin aslında doğru olmadığını 15 Temmuz’da gördük şehitlerimizin yaşına bakacak olursak.

Vatan, millet, bayrak dendiği zaman onların nasıl çıktığını tankların, silahların karşısında korkusuzca orada durduklarını hep birlikte nasıl demokrasiye, vatana, millete sahip çıktıklarını gördük. Ondan dolayı gençler önemli. Gençler her şeyi biliyorlar evet bazı bilgileri bizim onlara vermemiz lazım. Cumhuriyetin başından beri yedi tane darbe, darbe girişimi, muhtıra olduğunu otuz sene içerisinde nasıl yirmi tane koalisyon hükümeti olduğunu, bu koalisyon hükümetlerinde ekonominin nasıl tepe taklak olduğunu, tek başına iktidar dönemlerinde nasıl Türkiye’nin sıçrama yaşadığını, ekonominin nasıl güçlendiğini, özgürlüklerin nasıl genişlediğini iyi bir şekilde anlatmamız lazım” dedi

6 Mart 2017 

İlgili Resimler