Halk'a Hizmet Hakk'a Hizmettir
[email protected]

“İnsanların en hayırlısı İnsanlara en faydalı olandır” anlayışıyla kapımız daima herkese açık olacaktır

MTTB'ye Gönül Vermiş İki Cumhurbaşkanı Meclis Başkanı Başbakan ve İsmail Emrah Karayel Birlikte

Meclis Başkanı Sayın İsmail Kahraman ve Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel

Teşekkürler İstanbul Teşekkürler Türkiye İlk Günkü Aşkla Durmak Yok Hizmete Devam

İsmail Emrah Karayel'in Yeni Anayasa ve Gençlik konferansları
 
Ismail-Emrah-Karayelin-Yeni-Anayasa-ve-Genclik-konferanslari
AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel Bursa ve Kütahya’da “Yeni Anayasa ve Gençlik”  konulu 3 konferans verdi. Konferanslardan ikisi Bursa’da 26 Mart Cumartesi saat 14:30’da MTTB’’nin  ve 20:00’de TUGVA’nın, Kütahya’da olan konferans ise 27 Mart Pazar günü MTTB Kütahya ve TUGVA’nın organizasyonlarıyla gerçekleştirildi. Her 3 konferansa da Bursa ve Kütahya belediyeleri katkılar sundu. Ayrıca Bursa’da İsmail Emrah Karayel, Bursa Valisi Münir Karaalioğlu ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile de bir araya geldi.

Konferanslarda yaptığı konuşmalarda, yeni Anayasa çalışmaları ile başkanlık sisteminin, şu anda ülkenin en önemli hususlarından biri olduğunu vurgulayan İsmail Emrah Karayel, “7 Haziran seçimlerinden sonra görüldüğü üzere, bu kadar güçlü bir parti ve bunca milletvekili ortada iken, devamında yaşanan ekonomik ve siyasi çalkantılar ortada.

2001 ve 1999 krizleri hepimizin yakinen yaşadığı ve ülkemizin kara günler olarak değerlendirdiği günler. Ondan önce zayıf partilerden oluşan zayıf koalisyonlardan ortaya çıkan iktidarların da ülkemizi nerelere getirdiği ortada. Dolayısıyla istikrarsızlık riskini ortadan kaldıracak en önemli sistem başkanlık sistemi” dedi.

Milletvekili Karayel, başkanlık sistemi karşısında iki tür karşı duruş olduğunu söyledi.Bir kesimin, başkanlık sisteminin uygulanması halinde ülke bölünecek endişesi yaşadığını kaydeden Milletvekili Karayel, “Diğer karşı çıkan ekibin de, ‘Bu diktatörlük getirecektir, Başkan dediğiniz bütün yetkiyi elinde bulunduracaktır.’ diyerek başka bir tabanı manipüle etmeye çalıştıklarını görüyoruz.

Baktığınız zaman sisteminizi düzgün kurduğunuz zaman Başkanlık Sistemi dediğiniz, bir anayasanın sadece yürütme ile ilgili kısmını oluşturmakta. Başkanlık dediğiniz şey, diktatörlüğe sebep olmaz. Demokrasinin önemli hususlarından biri olan güçler ayrılığı ilkesini destekler, dolayısıyla ülkemizde demokrasiyi tahkim etmek anlamında önemli bir çığır açar. Meclis’in başkanı görevden alamadığı, başkanın da Meclis’i lağvedemediği bir sistemden bahsediyoruz, dolayısıyla bu sistem diktatörlüğe izin vermez.

AK Parti olarak bu çalışmayı hiçbir kimsenin çıkarı ve bir makama gelmesi için yapmıyoruz; biz bunu, torunlarımızın, torunlarımızın torunlarının, daha rahat, daha gelişmiş bir ülkede, muasır medeniyet seviyesinin ötesine geçmiş bir ülkede yetişmesi için yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Bursa’daki konferanslara AK Parti Bursa Milletvekili Bennur Karaburun, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Abdülkadir Karlık ve öğrenciler iştirak etti. Kütahya’daki konferansa ise AK Parti Kütahya Milletvekili Şükrü Nazlı, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, Belediye Başkan Yardımcısı Ali İhsan Ertaş ve öğrenciler katıldı.

26 - 27 Mart 2016

İlgili Resimler